Clatitele americane sunt pufoase, moi si fragede. Aceasta reteta de clatite este una foarte simpla iar rezultatul este excelent. De obicei clatitele americane se servesc cu miere, sos de ciocolata sau dulceata.
Ingrediente:
- 250 ml iaurt
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- o esenta de rom
- 140 g faina
- 2 linguri zahar
- un praf de sare
- jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
- un plic praf de copt
Mode de preparare:
1. Intr-un vas se pune faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Se amesteca bine
2. In alt vas se amesteca iaurtul, ouale, zaharul, uleiul si esenta de rom. Cu lingura se omogenizeaza bine aceasta compozitie. Se adauga amestecul de faina peste cel de iaurt ,oua, etc.
3. Se amesteca foarte usor, asa ca aluatul sa fie cu cocoloase de faina – se lasa 15 min sa stea. Foarte important aluatul sa fie cu cocoloase, altfel nu vor fi atat de pufoase.
4. Peste 15 min cocoloasele se dizolva, amestecam bine.
5. Incingem bine o tigaie si turnam un pic de ulei in ea. Stergem bine cu un servetel de hartie, asa se va intinde bine uleiul si se va absorbi excesul de ulei din tigaie.
6. Cu un polonic turnam aluatul in tigaie. Il intindem un pic ca sa fie de forma unui cerc cam de 7-10 cm diametru.
7. Se coc la foc mediu-mic pana deasupra se formeaza multe bule de aer.
8. Atunci luati o spatula si le intoarceti cu miscari ferme si rapide. Se mai lasa un minut pe foc apoi se scoate clatita din tigaie si se toarna urmatoarea.
9. Pe parcurs le aranjam una peste alta. Se servesc calde cu miere, sos de ciocolata, dulceata, etc.