Ingrediente:
- un muschiulet de porc
- 7 ciuperci
- o cutie de smantana pentru gatit (eu am folosit LaDorna 20 % grasime)
- o ceapa
- 3 catei de usturoi
- cimbru
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
1. Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servetel si il presaram cu sare, piper si cimbru. Apoi il punem in tava de yena unsa cu putin ulei.
2. Il dam la cuptor aproximativ 40 minute sau pana se rumeneste bine.
3. Cu 10 minute inainte de a scoate muschiuletul din cuptor ne ocupam de sosul de ciuperci.
4. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt.
5. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins, adaugam ceapa si usturoiul.
6. Dupa ce s-au calit putin adaugam si ciupercile.
7. Cand sunt gata si ciupercile, adaugam smantana lichida si presaram cu sare si piper.
8. Dupa ce muschiuletul de porc este gata il scoatem si il taiem felii, adaugam sosul de ciuperci peste el.
Pofta buna!