Retete cu carne, Retete noi

Chiftelute marinate

Ingrediente:

Pentru chiftelute:

  • 500 g  carne de porc
  • 3 catei de usturoi
  • o felie de paine inmuiata in apa
  • 1/4 legatura marar
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Pentru sosul de rosii:

  • 3 linguri bulion
  • un pahar de apa (200 ml)
  • 2 linguri rase de faina
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 1/4 lingurita de cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare:

Chiftele:

1. Se amesteca carnea tocata cu mararul, usturoiul zdrobit, oul, miezul de paine stors de apa si sfaramat, sare si piper.

2. Cu mainile umede se modeleaza chiftele mici si se dau apoi prin faina.

3. Intr-o tigaie se incinge ulei si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene.

 Sosul:

1. Intr-o craticioara punem o lingura de ulei. Cand este incins se adauga ceapa tocata marunt. Se caleste pana se inmoaie.

2. Se adauga faina si se amesteca bine pana faina e absorbita in grasime. Stingem totul cu bulion si apa, amestecand cu telul.

3. Se adauga condimentele ( dafin, cimbru, sare, piper).

4. Amestecam si fierbem la foc mic 5 minute.

5. Asezam chiftelele in sos si mai dam cateva clocote impreuna.

6. Eu am presarat cu marar verde.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *