Sunt foarte aromate, fragede, bune si se pot pastra o saptamana fara problema, raman la fel de fragede si bune.
Ingrediente:
- 200 g unt
- 250 g faina
- 70 g zahar
- 100 g nuci
- un praf de sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- zahar pudra pentru final
Mod de preparare:
1. Macinam nuci foarte fin.
2. Mixam untul cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, pana capata o consistenta cremoasa.
3. Adaugam faina, amestecam.
4. Incorporam si nucile macinate.
5. Punem aluatul intr-o punga si il lasam la frigider pentru 30 minute.
6. Incingem cuptorul la 170 grade C.
7. Luam cate o lingurita de aluat, ii dam o forma rotunda si o turtim putin, apoi o punem in tava.
8. Coacem timp de 20 minute, pana devin aurii la baza.
9. Le lasam la racit 10 minute, apoi le pudram cu zahar din belsug.
Pofta buna!