Paste, Retete noi

Fusilli cu porumb, ardei si sunca

Ingrediente:

  • 350 g paste Fusilli
  • 150 g porumb
  • 8 felii de sunca (eu am folosit muschi file)
  • un ardei rosu
  • o ceapa
  • 3 linguri bulion
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml apa

Mod de preparare:

1. Fierbem pastele conform instructiunilor dupa ambalaj, adica le fierbem in apa cu sare timp de 6-8 minute.

2. Cat timp fierb pastele ne ocupam de sos.

3. Taiam ardeiul fasii mai mici, ceapa o tocam marunt si sunca cubulete.

4. Intr-o tigaie mai adanca am pus ceapa la calit in 2 linguri de ulei, dupa 3 minute am adaugat si ardeiul, porumbul, sunca, sarea, piperul si busuiocul.

5. Le-am calit impreuna cateva minute (7-8 minute), dupa care am adaugat bulionul si 150 ml apa.

6. Le-am mai lasat 5 minute pe foc pana a dat sosul in 2 clocote.

7. Dupa ce pastele au fiert le-am scos si le-am lasat sa se scurga bine de apa, apoi le-am adaugat peste sos, iar dupa un minut am oprit si focul.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *