Ingrediente:
- 350 g paste Fusilli
- 150 g porumb
- 8 felii de sunca (eu am folosit muschi file)
- un ardei rosu
- o ceapa
- 3 linguri bulion
- busuioc
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 150 ml apa
Mod de preparare:
1. Fierbem pastele conform instructiunilor dupa ambalaj, adica le fierbem in apa cu sare timp de 6-8 minute.
2. Cat timp fierb pastele ne ocupam de sos.
3. Taiam ardeiul fasii mai mici, ceapa o tocam marunt si sunca cubulete.
4. Intr-o tigaie mai adanca am pus ceapa la calit in 2 linguri de ulei, dupa 3 minute am adaugat si ardeiul, porumbul, sunca, sarea, piperul si busuiocul.
5. Le-am calit impreuna cateva minute (7-8 minute), dupa care am adaugat bulionul si 150 ml apa.
6. Le-am mai lasat 5 minute pe foc pana a dat sosul in 2 clocote.
7. Dupa ce pastele au fiert le-am scos si le-am lasat sa se scurga bine de apa, apoi le-am adaugat peste sos, iar dupa un minut am oprit si focul.
Pofta buna!