Reteta de gogosi din aluat de paine sau „scoverci”, cum sunt ele cunoscute popular, este urmatoarea:
Ingrediente:
- 1 kg faina
- un pliculet drojdie uscata
- 400 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
1. Se pune intr-un castron faina cernuta si se adauga in mijloc sarea.
2. Apoi adaugam drojdia dizolvata in 3 linguri de apa calduta.
3. Acum adaugam si apa calduta si framantam bine cu mana.
4. Framantam pana devine un aluat tare.
5. Se acopera cu un prosop si lasam la dospit 30 minute sau pana cand isi dubleaza volumul.
6. Cand coca este dospita rupem cu mana bucati formand gogosi de marimea dorita.
7. Punem ulei la incins, intre timp intindem gogosile cu mana si facem o forma ovala sau rotunda cu o gaura in mijloc, apoi le punem la prajit.
8. Se servesc calde cu branza, gem, dulceata, ciocolata, zahar, etc…
Pofta buna!