Ingrediente:
Pentru clatite:
- 250g faina
- 1 lingura zahar
- 2 oua
- un praf de sare
- 350 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- ulei pentru prajit
Pentru crema:
- 2 plicuri praf de frisca
- 300 ml lapte
- un plic zahar vanilat
Pentru decor si umplutura:
- ciocolata rasa
- visine din compot
Mod de preparare:
1. Pentru clatite batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.
2. Turnam laptele in fir subtire, amestecand mereu.
3. Adaugam faina si amestecam pana avem o compozitie omogena.
4. Continuam, adaugand alternativ laptele si faina, si amestecam bine dupa fiecare portie adaugata.
5. Prajim clatitele pe rand, in tigaia incinsa, unsa cu putin ulei.
6. Lasam clatitete sa se raceasca bine (2-3 ore) inainte de a le umple.
7. Pentru crema de frisca amestecam cu mixerul praful de frisca cu laptele si zaharul vanilat.
8. Mixam 8-10 minute pana se intareste frisca.
9. Scurgem foarte bine visinele din compot, le scoatem samburi si ne apucam de asamblarea prajituri. Punem visine in marginea clatitelor si le rulam.
10. Pe o farfurie, punem primele 3 clatite si un strat de frisca.
11. Apoi urmeaza 2 clatite, frisca, o clatita si apoi imbracam intreaga prajitura cu frisca. Decoram cu ciocolata rasa.
Pofta buna!