Saramura de crap – un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Puteti inlocui crapul cu dorada, caras sau platica.
Ingrediente:
- 1 crap de aproximativ 2 kg
- 4 rosii
- 3 ardei capia
- un kg de sare grunjoasa
- 12 catei de usturoi
- o lingurita cimbru uscat
- o lingura sare grunjoasa
- piper
- o lingurita delikat legume
- o legatura patrunjel
Mod de preparare – Saramura de crap:
1. Curatam pestele, il spalam, ii dam sare si il punem pe un pat de sare grunjoasa intr-o tava de cuptor. In aceeasi tava punem si rosiile si ardeii. Dam tava la cuptor la foc mediu.
2. Cand rosiile si ardeii sunt copti ii scoatem din tava.
3. Curatam legumele de coaja si le tocam marunt.
4. Acum pregatim saramura fierband apa (600 ml) cu sare, delikat, piper, cimbru, pana ajunge la punctul de fierbere, apoi adaugam legumele.
5. Lasam sa fiarba impreuna 5 – 6 minute, apoi oprim focul si adaugam usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat marunt.
6. Amestecam bine toate ingredientele.
7. Cand pestele este facut il putem transfera intr-un vas de yena si turnam saramura peste el sau putem servi separat in farfurii.
8. Eu am taiem pestele in bucati mai mari, am pus in farfurie cate o bucata si am turnam saramura peste pește. Servim cu mamaliguta.
Pofta buna!