Ingrediente:
- 1 kg de faina
- 250 g margarina
- 100 g untura
- 1 lingurita sare
- 1 plic drojdie uscata
- 3-4 linguri apa calduta
- 2 ou
- 125 g iaurt
- un galbenus de ou pentru uns
- mac
- susan
Mod de preparare:
1. Punem intr-un vas incapator drojdia dizolvata in putina apa calduta si omogenizam bine. Adaugam peste compozitia obtinuta anterior: iaurtul, untura, margarina, ouale si sarea. Amestecam bine compozitia pana se omogenizeaza.
2. Adaugam faina, framantam (4-5 minute) pana se incorporeaza bine faina.
3. Textura aluatului trebuie sa fie mai degraba tare, in orice caz mai densa decat a unui aluat de paine. Aluatul neted il modeleaza intr-o bila pe care il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la temperatura camerei timp de 20 de minute.
4. Dupa trecerea timpului de odihna, pornim cuptorul si il fixam la 180 grade Celsius. Cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul pe masa de lucru (tapetata cu faina) pana obtinem o foaie uniforma cu grosimea de 4-5 milimetri. Batem galbenusul de ou, ungem foaia de aluat, portionam ca in imaginea de mai jos si presaram cu mac sau susan.
5. Punem pe rand fiecare bucata in tava pentru cuptor (tapetata cu hartie de copt). Introducem tava la cuptor pentru 15-20 minute, la foc potrivit (180 grade).
6. Cand saratele capata o culoare aurie, oprim focul si scoatem tava din cuptor.
Pofta buna!