Retete cu carne

Cotlet de porc la cuptor

Ingrediente:

  • 3 felii cotlet de porc
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml supa de legume sau (150 ml apa + o lingurita de delikat)
  • 100 ml vin alb sec
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • boia
  • 3 linguri ulei



Mod de preparare:

1. Setam cuptorul sa se preincalzeasca la 220 grade C. Introducem in el vasul de yena cu supa de legume. Condimentam feliile de carne cu sare, piper, boia si cimbru pe ambele parti. Incingem uleiul intr-o tigaie larga si prajim cateii de usturoi presati putin cu latul lamei unui cutit, 1 minut, pana se rumenesc frumos, apoi ii scoatem din tigaie. Punem carnea la prajit in tigaie si o rumenim pe ambele parti.

2. Scoatem carnea din tigaie dupa ce s-a rumenit frumos (circa 2 minute pe fiecare parte).

3. Adaugam vinul in tigaie si lasam sa fiarba la foc mare aproximativ 3-4 minute. Carnea rumenita o aseazam in vasul de yena incalzit la cuptor cu supa de legume si adaugam si sosul de vin din tigaie.

4. Dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute, pana scade sosul. Se serveste cu piure de cartofi, salata de varza, etc.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *