Dulciuri

Placinta cu mere cu aluat foietaj

Ingrediente:

  • 1 pachet de aluat foietaj (Bella 2×400 g)
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • zahar pudra pentru decor



Mod de preparare:

1. Dezghetam aluatul la temperatura camerei. In acest timp spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Intr-o oala punem merele la calit cu zaharul, untul si scortisoara.

2. Le lasam pe foc vreo 10-12 minute, apoi le dam deoparte la racit.

3. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Punem in tava hartie de copt, punem o bucata de aluat, adaugam merele racite si acoperim cu cealalta bucata de aluat.

4. Taiem aluatul in patratele egale si il ungem cu ou batut.

5. Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade C.

6. Scoatem placinta din cuptor, o lasam sa se raceasca putin si o ornam cu zahar pudra.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *