Ingrediente:
- 300 g paste (penne)
- 7 feliute bacon sau kaizer
- 1 ceapa potrivita
- 2 catei de usturoi
- 10 ciuperci potrivite
- sare
- piper
- 200 g smantana dulce
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
1. Intr-un vas punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp pregatim sosul: tocam marunt ceapa si usturoiul si le calim 2 minute in uleiul bine incins. Adaugam apoi baconul taiat fasii mici si amestecam continuu, 3-4 minute.
2. Adaugam ciupercile taiate feliute si condimentam cu sare si piper.
3. Lasam amestecul sa se inabuseasca 8-10 minute, apoi adaugam smantana dulce.
4. Dupa 2-3 minute cand sosul s-a ingrosat adaugam pastele.
5. Mai lasam 2-3 minute, apoi oprim focul. Se servesc imediat.
Pofta buna!