Paste, Retete noi

Paste cu bacon si ciuperci

Ingrediente:

  • 300 g paste (penne)
  • 7 feliute bacon sau kaizer
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 10 ciuperci potrivite
  • sare
  • piper
  • 200 g smantana dulce
  • 2 linguri ulei



Mod de preparare:

1. Intr-un vas punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp pregatim sosul: tocam marunt ceapa si usturoiul si le calim 2 minute in uleiul bine incins. Adaugam apoi baconul taiat fasii mici si amestecam continuu, 3-4 minute.

2. Adaugam ciupercile taiate feliute si condimentam cu sare si piper.

3. Lasam amestecul sa se inabuseasca 8-10 minute, apoi adaugam smantana dulce.

4. Dupa 2-3 minute cand sosul s-a ingrosat adaugam pastele.

5. Mai lasam 2-3 minute, apoi oprim focul. Se servesc imediat.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *