Diverse, Dulciuri

Gem de prune

Ingrediente:

  • 3 kg prune
  • 1 kg zahar



Mod de preparare:

1. Spalam prunele, le desfacem in jumatati si scoatem samburii. Punem prunele intr-o oala sau tuci, in straturi succesive cu zaharul presarat si lasam pana a doua zi, ca fructele sa-si lase zeama.

2. Punem la fiert, la foc mic, amestecand destul de des, pana cand gemul este legat (aproximativ 90 minute). Pentru a il testa, punem o lingura cu gem de prune pe farfurie si daca nu se imprastie in farfurie inseamna ca este gata.

3. Punem gemul fierbinte in borcanele spalate, sterilizate si uscate. Punem capacele si intoarcem borcanele. Se lasa pana a doua zi si apoi se pun in camara.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *