Melci cu stafide – o reteta de melci pufosi, aromati si deliciosi. Puteti umple acesti melci si cu o crema din branza, ou, zahar si stafide sau cu o crema de vanilie. Din acest aluat puteti face si cornuri umplute cu ciocolata sau gem.
Ingrediente:
- 600 g faina
- 200 g lapte
- 100 ml ulei
- 6 linguri de zahar ( 3 linguri pentru aluat si 3 pentru umplutura)
- 3 oua (2 oua pentru compozitie si unul pentru uns)
- 1 plic drojdie uscata
- un praf de sare
- 1 esenta vanilie
- 50 g unt topit
- 150 g stafide
Mod de preparare – Melci cu stafide:
1. Incalzim putin laptele, il punem intr-un castron mai mare si dizolvam in el drojdia uscata, adaugam zaharul, uleiul, esenta de vanilie si praful de sare, apoi amestecam toata compozitia pana se dizolva zaharul.
2. Peste compozitia rezultata adaugam cele 2 oua si amestecam pana le incorporam. Adaugam apoi faina treptat, amestecand pana cand aluatul se ingroasa suficient, moment in care o sa il transferam pe blatul de lucru si il framantam folosindu-ne mainile.
3. Framantam pana obtinem un aluat elastic.
4. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit 30-40 de minute (pana isi dubleaza volumul).
5. Pudram suprafata de lucru cu faina si impartim aluatul in 3 bucati. Intindem o foaie subtire de 0.5 cm, o ungem cu unt topit si presaram zahar si stafide.
6. Rulam foaia si o taiem in bucati de 4-5 cm.
7. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le mai lasam 15-20 minute sa creasca, apoi le ungem cu ou batut.
8.Le punem in cuptorul bine incins la foc potrivit pentru 20-25 minute (sau pana se rumenesc frumos).
Pofta buna!