Chiftele de cartofi – o reteta ideala atunci cand nu vrei sa consumi carne. Se pregatesc usor, cu doar cateva ingrediente, sunt satioase si gustoase.
Ingrediente:
- 4 cartofi potriviti
- 1 ou
- 2 linguri faina
- sare
- piper
- marar verde
Mod de preparare – Chiftele de cartofi:
1. Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii razuim intr-un castron.
2. Adaugam oul, faina, sarea si piperul. Amestecam totul foarte bine.
3. Adaugam si marar verde tocat marunt si il amestecam. Eu am folosit marar congelat.
4. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si cu o lingura luam din compozitie si formam gramajoare, pe care le aplatizam cat mai bine. Le prajim vreo 2 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Apoi le scoatem pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
5. Le putem servi cu sos de smantana cu usturoi sau o salata.
Pofta buna!