Aperitive/Garnituri, Retete cu legume, Retete noi

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi – o reteta ideala atunci cand nu vrei sa consumi carne. Se pregatesc usor, cu doar cateva ingrediente, sunt satioase si gustoase.

Ingrediente:

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • marar verde



Mod de preparare – Chiftele de cartofi:

1. Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii razuim intr-un castron.

2. Adaugam oul, faina, sarea si piperul. Amestecam totul foarte bine.

3. Adaugam si marar verde tocat marunt si il amestecam. Eu am folosit marar congelat.

4. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si cu o lingura luam din compozitie si formam gramajoare, pe care le aplatizam cat mai bine. Le prajim vreo 2 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Apoi le scoatem pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.

5. Le putem servi cu sos de smantana cu usturoi sau o salata.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *