Reteta de negresa cu gem si bezea este foarte usor de facut, cu putine ingrediente si la indemana oricui.
Ingrediente:
- 5 oua
- 150 g zahar + 100 g zahar pentru albusuri
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei
- 2 linguri cacao
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- gem sau dulceata (eu am folosit dulceata de capsuni cu afine)
Mod de preparare:
1. Separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu 150 g zahar si le mixam foarte bine.
2. Adaugam uleiul si mixam pana nu mai simtim zaharul zgrunturos.
3. Adaugam lapte si amestecam.
4. La final adaugam cacaua si faina amestecata cu praful de copt si amestecam aluatul pana cand compozitia este omogena.
5. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
6. Dam tava la cuptor pentru circa 30 de minute la temperatura medie. Cat timp se coace blatul, batem albusurile spuma apoi adaugam treptat cele 100 g de zahar. Scoatem blatul dupa ce il verificam cu scobitoarea. Peste blatul copt intindem un strat de gem sau dulceata.
7. Apoi turnam pe deasupra bezeaua, o intindem uniform pe toata suprafata blatului, apoi o aranjam putin cu o furculita pentru un aspect frumos.
8. Mai dam tava la cuptor pentru inca 3-4 minute cat sa se rumeneasca bezeaua.
9. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem.
Pofta buna!
bun
Probata!!F bună. Prajitura copilăriei mele.