Aperitive/Garnituri, Diverse, Retete noi, Salate

Salata turceasca cu morcovi si iaurt

Salata turceasca de morcovi cu iaurt este o reteta cu specific turcesc, gustoasa si sanatoasa. Poate fi folosita pe post de aperitiv sau ca garnitura pentru carne.

Ingrediente:

  • 4 morcovi
  • 300 g iaurt grecesc
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei de masline
  • nuca pentru decor (optional)
  • patrunjel verde pentru decor (optional)



Mod de preparare:

1. Curatam morcovii, ii dam pe razatoarea mare si ii calim in uleiul de masline incins. Ii presaram cu sare si piper, amestecand in ei din cand in cand timp de 5-7 minute, astfel incat sa fie gatiti, dar sa nu se inmoaie.

2. Intr-un bol punem iaurtul si adaugam usturoiul zdrobit.

3. Adaugam morcovii caliti si raciti peste iaurt si omogenizam bine. Dam bolul la rece pentru cel putin 30 de minute inainte de servire.

4. Aranjam salata pe o farfurie si o decoram cu miez de nuca, patrunjel verde si un strop de ulei de masline.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *