Aceasta reteta de pancakes sau clatite americane, este un desert usor de facut si gustos. Acest tort rapid din pancakes il putem servi si cu dulceata, gem, miere….etc.
Ingrediente:
- 240 ml iaurt gras
- 2 oua
- 50 ml ulei
- 1 cana faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare
- nutella
- ciocolata alba de decor
Mod de preparare:
1. Intr-un bol adaugam iaurtul, ouale si uleiul, amestecam cu un tel foarte bine.
2. Intr-un alt bol adaugam faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare, le amestecam bine.
3. Adaugam ingredientele solide peste cele lichide si omogenizam foarte bine pana avem o compozitie fara cocoloase. Cam asa trebuie sa arate compozitia, putin mai groasa decat la cele de clatite.
4. Ungem tigaia de clatine cu un strop de ulei, apoi turnam cate un polonic de aluat (nu miscam tigaia, lasam aluatul sa se intinda singur).
5. Lasam clatita sa se prajeasca pana incep sa apara bule de aer pe suprafata, apoi intoarcem clatita cu o spatula si o mai lasam aproximativ 1 minut.
6. Punem clatitele pe o farfurie si ungem fiecare clatita cu nuttela.
7. Decoram mini tortul de pancakes cu ciocolata alba data pe razatoarea mica.
8. Taiem mini tortul in felii si il servim cald.
Pofta buna!