Retete cu legume, Retete noi

Mancare de cartofi

Aceasta reteta de mancare de cartofi este poate cea mai populara mancare de post, este extrem de simpla, ieftina dar foarte gustoasa. Daca doriti puteti pune in tocanita si ardei rosu sau morcovi. O putem servi ca atare alaturi de o salata verde sau ca garnitura langa o friptura sau niste chiftelute.

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • boia dulce
  • patrunjel verde



Mod de preparare – Mancare de cartofi:

1. Curatam ceapa si o tocam marunt. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o calim.

2. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam usturoiul tocat foarte fin si il calim 1 minut.

3. Adaugam cartofii curatati, spalati si taiati in cubulete potrivite cat de cat egale. Completam cu apa pana acoperim bine cartofii, apoi adaugam si restul ingredientelor (sare, piper, boia, marar uscat si patrunjel uscat).

4. Lasam totul sa fiarba la foc mic. Cand a mai scazut sosul si cartofii sunt fierti adaugam si lingura de bulion.

5. Mai lasam sa fiarba cateva minute, apoi oprim focul si presaram cu patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *