Dulciuri, Retete noi

Fursecuri de post cu gem de caise

Fursecuri de post cu gem de caise – o reteta usoara si simpla. Aceste fursecuri sunt aromate, fragede si delicioase. La aceasta reteta puteti folosi orice fel de gem: gem de prune, capsuni, dar sa nu fie dulceata cu fructe intregi.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 1 plicutel praf de copt
  • 50 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare



Mod de preparare – Fursecuri de post cu gem de caise:

1. Pentru inceput aprindem cuptorul sa se incalzeasca pana terminam fursecurile, se fac foarte repede. Intr-un bol punem ingredientele lichide: gemul de caise si uleiul, le amestecam.

2. In alt bol punem ingredientele solide: faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea si praful de copt. Le amestecam.

3. Turnam compozitia de lichide peste cele solide si framantam pana obtinem un aluat omogen care nu se lipeste de castron. In functie de consistenta gemul pe care il folositi este posibil sa mai adaugati putina faina sau din contra putina apa.

4. Formam bilute din aluat de marimea unei nuci, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu dintii unei furculite.

5. Dam tava la cuptorul incins pentru 10 – 12 minute. Le scoatem cand sunt rumenite pe partea de jos, ele vor fi moi cand le scoatem din cuptor, dar le mai lasam 5 minute in tava sa se mai raceasca. Apoi le scoatem pe un platou.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *