Salata de cartofi cu ceapa verde si masline – este o salata usoara, racoritoare, economica si foarte gustoasa. Puteti adauga la aceasta salata si oua fierte taiate cubulete, iar daca nu va place maioneza o puteti inlocui cu 2 linguri de ulei. Daca va place salata orientala cu siguranta o sa va placa si aceasta salata de cartofi cu ceapa si masline.
Ingrediente:
- 500 – 600 g cartofi
- 2 fire de ceapa verde
- cateva masline negre
- 3-4 fire de marar verde
- 3 linguri de otet de mere cu miere
- 2 linguri de maioneza de casa
- sare
- piper
Mod de preparare – Salata de cartofi cu ceapa verde si masline:
1. Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.
2. Cand s-au fiert cartofii ii scurgem de apa, ii lasam putin sa se raceasca, apoi ii taiem in cubulete potrivite si ii punem intr-un bol.
3. Ceapa verde o spalam si o taiem in rondele mici. Adaugam ceapa si maioneza peste cartofii raciti si condimentam cu sare si piper, le amestecam foarte bine.
4. La final adaugam maslinele, mararul tocat marunt si otetul, le amestecam usor.
5. Punem salata de cartofi pe un platou. O servim rece. O putem servi ca atare sau ca garnitura alaturi de o friptura.
Pofta buna!