Dulciuri, Retete noi

Paleuri umplute cu nutella

Paleuri umplute cu nutella – sunt fursecuri foarte fragede cu crema si cu o glazura fina de ciocolata. Aceste fursecuri se fac usor, sunt delicioase si arata foarte bine pe masa de sarbatori sau pe o masa aniversara. Va recomand sa incercati si fursecurile rapide cu stafide care sunt la fel de fragede si gustoare.

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g ulei
  • 1 plicutel praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nutella pentru umplut paleurile

Pentru glazura:

  • 1 lingura smantana
  • 50 g ciocolata cu lapte



Mod de preparare – Paleuri umplute cu nutella:

1. Intr-un bol adaugam ouale cu zaharul, le mixam pana isi tripleaza volumul.

2. Adaugam uleiul in fir subtire, mixand mereu.

3. Adaugam coaja de lamaie, praful de copt si faina.

4. Amestecam toata compozitia cu o paleta.

5. Punem compozitia intr-un pos prevazuta cu un dui rotund mai mic si formam gramajoare mici la o distanta mai mare unele de altele, in tava tapetata cu hartie de copt.

6. Dam tava la cuptorul preincalzit, la o temperatura medie, circa 12-15 minute, pana cand marginile lor incep sa se rumeneasca. Scoatem tava din cuptor si transferam fursecurile pe un platou.

7. Umplem fursecurile cu nutella. Pentru glazura, punem smantana intr-o cratita la foc mediu, cand fierbe smantana adaugam ciocolata cu lapte cubulete mici, amestecam bine pana se topeste ciocolata.

8. Transferam glazura de ciocolata intr-o punga sau intr-un cornet de hartie si trasam linii de ciocolata peste paleuri.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *