Dulciuri, Retete noi, Retete populare

Cheesecake Ocean

Cheesecake Ocean este un preparat foarte gustos si fresh. Unul dintre cele mai usoare deserturi pe care le poti incerca oricand. Nu necesita coacere iar decorul este dupa bunul plac. Il puteti face cu jeleu, fructe, ciocolata, etc. Un cheesecake foarte simplu este reteta pe care trebuie sa o incerci atunci cand nu ai foarte mult timp la dispozitie.

Ingrediente:

Pentru blatul de biscuiti:

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 120 g unt

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet de gelatina

Pentru jeleu:

Pentru decor:

  • biscuiti digestivi
  • nuca de cocos
  • cativa fulgi de migdale
  • cateva praline belgiene fructe de mare



Mod de preparare – Cheesecake Ocean

1. Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie. Punem biscuitii zdrobiti intr-un bol, iar peste ei adaugam untul topit. Amestecam totul foarte bine.

2. Intr-o tava de copt detasabila (diametrul 24 cm), raspandim biscuitii uniform si ii presam bine cu o lingura. Dam tava la frigider pana ne ocupam de crema.

3. Intr-un bol batem frisca spuma. In alt bol mixam crema de mascarpone impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam frisca batuta peste crema de mascarpone si o amestecam usor cu o paleta de silicon.

4. Hidratam gelatina in 100 ml apa rece si o lasam 10 minute. Apoi o topim la bain-marie pana se dizolva. Adaugam gelatina peste crema de mascarpone si o amestecam bine.

5. Adaugam crema de mascarpone peste stratul de biscuiti si o intindem uniform. Dam tava la congelator pentru circa 25-35 de minute.

6. Dupa 25 de minute verificam crema daca s-a intarit si apoi ne putem ocupa de jeleu. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Sucul il punem intr-o cratita la fiert impreuna cu 2 linguri de zahar. Il fierbem pana se topeste zaharul. Cand gelatina s-a hidratat o adaugam in sucul caldut (verificam sucul sa nu fie fierbinte) si amestecam pana se dizolva gelatina.

7. Turnam sucul peste crema de mascarpone si o dam la congelator pentru aproximativ 30 – 40 de minute.

8. Cand jeleu s-a intarit scoatem tava de la congelator si incepem sa decoram cheesecake-ul. Am decorat cu biscuiti zdrobiti (am pastrat 2 linguri de biscuiti zdrobiti de la blat), nuca de cocos, cativa fulgi de migdale si cu praline belgiene – fructe de mare. Il puteti decora asa cum am ales eu sau dupa imaginatia fiecaruia.

9. Dam tava la frigider pentru inca 2 ore, apoi il putem taia si servi cu pofta.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *