Vinete evantai cu bacon, rosii si cascaval – sunt delicioase si aromate, ideale pentru un pranz sau o cina usoara. Le puteti servi cu un sos de iaurt si smantana cu usturoi.
Ingrediente:
- 1 vanata mai mare
- 2-3 rosii
- 200 g cascaval
- 7-8 felii de bacon
- 4 linguri ulei de masline
- 6 graunti de usturoi
- busuioc uscat
- sare
- piper
- patrunjel verde
V
Mod de preparare – Vinete evantai cu bacon, rosii si cascaval:
1. Spalam vanata, o stergem bine si o feliem in felii subtiri cu un cutit cu lama lunga. Pastram codita, iar felierea o facem cu grija, pana aproape de aceasta.
2. Intr-un castron amestecam uleiul de masline cu sarea, piperul, busuiocul si grauntii de usturoi pisati.
3. Spalam rosiile si le taiem in felii. Feliem si cascavalul in felii potrivite. Presaram fiecare felie de vanata cu sare si o lasam circa 10 minute la scurs. Dupa cele 10 minute stergem vanata prin tamponare foarte bine cu ajutorul unor servetele absorbante de bucatarie. Desfacem fiecare felie de vanata si cu ajutorul unei pensule ungem fiecare felie cu uleiul aromatizat pregatit anterior, apoi introducem felii de rosii, cascaval si bacon. Pregatim un vas de yena, il ungem cu putin ulei de masline si mutam vanata in vas. Ungem vanata cu uleiul aromatizat.
4. Dam vasul in cuptorul incins si o coacem pentru circa 35-40 de minute. Cand vanata este aproape gata o scoatem si mai razuim putin cascaval si o mai dam la cuptor pentru 5-7 minute.
5. Scoatem vanata cand aceasta este frumos rumenita si cascavalul s-a topit, o presaram cu patrunjel verde tocat marunt. Vinetele evantai se servesc atat calde cat si reci alaturi de un sos de iaurt cu smantana si usturoi.
Pofta buna!