Aperitive/Garnituri, Retete cu legume, Retete noi

Rondele de vinete cu rosii si branza

Rondele de vinete cu rosii si branza – o reteta simpla, fresh si gustoasa.

Ingrediente:

  • 1 vanata
  • 2 rosii
  • branza telemea
  • cascaval
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat



Mod de preparare – Rondele de vinete cu rosii si branza

1. Spalam vinetele, le taiem in felii, le ungem cu ulei de masline, apoi le prajim intr-o tigaie pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe o farfurie pana terminam de prajit toate rondelele de vinete.

2. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rondelele de vinete. Intr-un bol am pisat marunt cateii de usturoi si i-am frecat cu putina sare si putin ulei de masline. Am uns fiecare felie de vanata cu o pensula cu amestecul de usturoi si ulei, peste care am pus cate o felie de branza.

3. Peste feliile de branza punem cate o felie de rosie si le presaram cu piper si busuioc. Le bagam la cuptorul incins pentru 12 – 15 minute.

4. Cand vanata este moale le scoatem si presaram cascaval pe deasupra feliilor de rosii si le mai dam pentru 5 minute la cuptor.

5. Scoatem tava cu rondelele de vinete cand cascavalul este topit. Le servim calde alaturi de o friptura.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *