Rondele de vinete cu rosii si branza – o reteta simpla, fresh si gustoasa.
Ingrediente:
- 1 vanata
- 2 rosii
- branza telemea
- cascaval
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc uscat
Mod de preparare – Rondele de vinete cu rosii si branza
1. Spalam vinetele, le taiem in felii, le ungem cu ulei de masline, apoi le prajim intr-o tigaie pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe o farfurie pana terminam de prajit toate rondelele de vinete.
2. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rondelele de vinete. Intr-un bol am pisat marunt cateii de usturoi si i-am frecat cu putina sare si putin ulei de masline. Am uns fiecare felie de vanata cu o pensula cu amestecul de usturoi si ulei, peste care am pus cate o felie de branza.
3. Peste feliile de branza punem cate o felie de rosie si le presaram cu piper si busuioc. Le bagam la cuptorul incins pentru 12 – 15 minute.
4. Cand vanata este moale le scoatem si presaram cascaval pe deasupra feliilor de rosii si le mai dam pentru 5 minute la cuptor.
5. Scoatem tava cu rondelele de vinete cand cascavalul este topit. Le servim calde alaturi de o friptura.
Pofta buna!