Prajitura semiluna cu nuca – desertul copilariei. Este una dintre cele mai iubite si cunoscute prajituri de casa, este foarte simpla si delicioasa.
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 200 g faina
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri de zahar vanilat
Glazura:
- 100 g zahar
- 200 ml apa
- 50 g cacao
- o lingurita de unt
Toping:
- nuca macinata
Mod de preparare – Prajitura semiluna cu nuca
1. Pentru inceput spargem ouale si separam albusul de galbenus. Intr-un bol adanc batem albusurile spuma cu un praf de sare. Apoi adaugam treptam zaharul impreuna cu zaharul vanilat si le batem in continuare pana cand zaharul este dizolvat complet si obtinem o bezea tare si lucioasa.
2. Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si le batem bine.
3. Adaugam faina impreuna cu praful de copt in ploaie, amestecand usor, de jos in sus.
4. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 de minute la 180 grade C.
5. Scoatem prajitura din cuptor cand trece testul cu scobitoarea.
6. Cat timp lasam blatul de pandispan sa se raceasca ne ocupam de sosul de cacao. Intr-o cratita micuta punem toate ingredientele pentru glazura si le fierbem la foc potrivit timp de 15 minute sau pana cand sosul s-a ingrosat. Lasam sosul sa se raceasca putin apoi il intindem pe toata suprafata pandispanului si il presaram cu nuca macinata.
7. Cu ajutorul unui cerc decupam forme de semiluna.
Pofta buna!
Azi am făcut prajitura semiluna cu nuca, foarte rapid, foarte gustoasa. Mulțumim pt reteta!