Aperitive/Garnituri, Retete cu legume, Retete noi

Shakshuka altfel

Shakshuka altfel – o reteta de mic dejun absolut delicioasa. Ouale in orice fel de combinatie, sunt cele mai bune pentru un mic dejun satios si sanatos.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa rosie
  • un ardei capia
  • 6 rosii proaspete
  • 1 lingurita de boia
  • 3 oua
  • piper
  • sare
  • un catel de usturoi
  • 100 g cascaval afumat



Mod de preparare – Shakshuka altfel:

1. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt, dupa 1 minut adaugam si ardeiul taiat in cubulete mici si il calim pana cand ceapa devine transparenta si ardeiul se inmoie. Adaugam catelul de usturoi tocat marunt si condimentam cu boia, sare si piper dupa gust.

2. Rosiile le decojim de coaja si le dam pe razatoarea mare, apoi adaugam rosiile in tigaie, amestecam sosul si il lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 15 – 20 de minute.

3. Cand sosul a mai scazut si este bine inchegat adaugam ouale si le amestecam bine in sos.

4. Presaram cascaval ras pe deasupra si acoperim tigaia cu un capac si o mai lasam 5 minute la foc mic.

5. Oprim focul cand cascavalul este bine topit.

6. Servim Shakshuka cu paine prajita. Puteti presaram pe deasupra si patrunjel verde.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *