Retete cu legume, Retete noi

Fasole batuta cu ceapa calita si bulion

Ingrediente:

  • 400 g fasole uscata
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

1. Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte.

2. A doua zi punem fasolea la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand a inceput sa clocoteasca, scurgem apa si punem alta, fierbinte de data aceasta. Repetam operatiunea, scurgem iar apa si punem alta si lasam sa fiarba la foc mic.

2. Cand fasolea a fiert o pasam cu blenderul.

3. Separat in alta cratita calim ceapa in uleiul bine incins iar dupa 2-3 minute adaugam si bulionul.

4. Punem fasolea in cratita peste ceapa calita si amestecam bine, la foc mic, pana fasolea se umfla si se omogenizeaza. Potrivim de sare si piper dupa gust.

5. Puteti servi rece pe paine sau calda cu costita prajita.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *