Orez cu legume, ciuperci si piept de pui, o mancare simpla si gustoasa. Il puteti servi alaturi de o salata de varza.
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu capia
- 3 linguri ulei
- 5 ciuperci
- o ceasca orez
- 3 cesti apa
- 1/2 piept de pui
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare – Orez cu legume, ciuperci si piept de pui:
1. Spalam piept de pui, il taiem in cubulete mai maricele si il prajim in uleiul incins.
2. Cand pieptul de pui este prajit il scoatem pe o farfurie si il lasam putin deoparte.
3. In uleiul in care am prajit carnea de pui adaugam ceapa taiata marunt si o calim pana devine aurie.
4. Adaugam ciupercile curatate si taiate felii.
5. Cand ciupercile s-au inmuiat adaugam si morcovul impreuna cu ardeiul. Le calim cateva minute.
6. Adaugam orezul, completam cu apa si il lasam sa fiarba la foc mic.
7. Cand orezul este fiert pe jumatate adaugam pieptul de pui prajit si asezonam cu sare.
8. Dupa ce orezul a absorbit toata apa si este fiert oprim focul si presaram cu patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!
Ati sarit pasul in vare puneti orezul.
Buna seara! Am completat reteta. Multumesc!
In sfarsit o reteta in care pilaful din poze arata cum ar trebui sa arate! Ca în rest numai rețete cu orez cu aspect de din ala sârbesc am găsit, ori după mine nu-i tot una cu pilaful care e mai zemos și cremos…
Iti multumesc pentru apreciere Ioana.
Reteta este exact ca a mamei mele. Tocmai am stins focul!!! O nebunie