Aperitive/Garnituri, Retete cu legume, Retete noi

Chiftele din dovlecei cu branza

Chiftele din dovlecei cu branza – o reteta rapida si gustoasa. Aceste chiftele sunt foarte satioase si perfecte pentru un pranz sau cina.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mici
  • 100 g telemea de vaca
  • 1 ou
  • o legatura de marar verde
  • 3 linguri faina
  • piper
  • ulei pentru prajit



Mod de preparare – Chiftele din dovlecei cu branza:

1. Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea mica si ii lasam la scurs intr-o sita (10 minute).

2. Dupa ce s-au scurs dovleceii de apa ii punem intr-un bol si adaugam oul, mararul verde tocat marunt, piper dupa gust si telemeaua de vaca data pe razatoarea mica. Daca branza nu este suficient de sarata mai puteti adauga un praf de sare.

3. Amestecam totul foarte bine si la final incorporam si faina cat sa se lege compozitia. Compozitia chiftelelor din dovlecei cu branza va fi una moale.

4. Intr-o tigaie adanca punem uleiul la incins si apoi punem cu lingura compozitia de chiftele in tigaie. Chiftelele din dovlecei le puteti apasa putin sau le lasati asa ca se vor aranja singure in timpul prajirii. Prajim chiftelele la foc mediu si le rumenim pe ambele parti.

5. Scoatem chiftelutele pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei. Servim chiftelutele de dovlecei cu sos de smantana si usturoi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *