Gulas unguresc cu carne de porc – acest gulas in mod normal se face cu carne de vita, dar eu am ales sa fac cu carne de porc. Sunt foarte multe variante de retete de gulas, cu cartofi, fara cartofi, cu carne de porc sau vita, cu galuste sau fara galuste.
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 500 g carne de porc (pulpa)
- o ceapa
- un ardei capia
- 2 catei de usturoi
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- boia
- 1 lingura pasta de ardei
- marar verde sau patrunjel verde
Mod de preparare – Gulas unguresc cu carne de porc:
1. Taiem pulpa de porc in cubulete cam cat o nuca. Prajim carnea in uleiul incins pana se rumeneste putin.
2. Cand carnea este usor rumenita mai scurgem putin din ulei. Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt si le calim pana devine ceapa translucida.
3. Adaugam pasta de ardei si condimentam cu sare, piper si boia, amestecam totul foarte bine apoi adaugam si cateii de usturoi taiati marunt.
4. Adaugam cartofii taiati in cubulete si completam cu apa. Lasam sa fiarba la foc mic.
5. Cand cartofii sunt bine fierti si zeama a capatat consistenta unui sos mai gros, gulasul este gata. Oprim focul si presaram cu marar verde tocat marunt. Il putem servi alaturi de o salata verde sau muraturi.
Pofta buna!