Aperitive/Garnituri, Diverse

Mamaliga traditionala

Ingrediente:

  • 1 litru apa
  • 1 lingurita sare
  • 400 g malai
  • 50 g unt

Mod de preparare:

1. Punem apa cu sarea in ceaun si punem la fiert.

2. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam malaiul treptat in ploaie, amestecand cu un tel( ATENTIE – apa sa nu dea in clocot, altfel se formeaza cocoloase).

3. Amestecam continuu cu telul cateva minute pana cand mamaliga a absorbit apa.

4. Acum adaugam untul si lasam sa fiarba 20 minute la foc mic si mai amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn.

5. Cand mamaliga este fiarta o rasturnam pe un tocator sau o farfurie.

6. Se serveste cu branza si smantana, ciulama, sarmalute, …. etc.

 

 

 

13 thoughts on “Mamaliga traditionala

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *