Aperitive/Garnituri, Diverse

Mamaliga traditionala

Ingrediente:

  • 1 litru apa
  • 1 lingurita sare
  • 400 g malai
  • 50 g unt

Mod de preparare:

1. Punem apa cu sarea in ceaun si punem la fiert.

2. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam malaiul treptat in ploaie, amestecand cu un tel( ATENTIE – apa sa nu dea in clocot, altfel se formeaza cocoloase).

3. Amestecam continuu cu telul cateva minute pana cand mamaliga a absorbit apa.

4. Acum adaugam untul si lasam sa fiarba 20 minute la foc mic si mai amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn.

5. Cand mamaliga este fiarta o rasturnam pe un tocator sau o farfurie.

6. Se serveste cu branza si smantana, ciulama, sarmalute, …. etc.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *