Pulpa de curcan cu sos de vin la cuptor – Aceasta friptura de curcan este una dintre cele mai apreciate retete de mancare preparate pentru masa de Paste sau de Craciun. Aceasta reteta este una foarte simpla, rapida, delicioasa si aromata.
Ingrediente:
- o pulpa superioara de curcan
- 2 catei de usturoi
- piper
- boia
- cimbru
- sare
- 2 – 3 linguri de ulei
- vin alb sec
Mod de preparare – Pulpa de curcan cu sos de vin la cuptor:
1. Spalam pulpa de curcan si o portionam in bucati mai mici.
2. Condimentam carnea cu sare, piper, cimbru si boia. Punem carnea intr-un vas de yena impreuna cu 100 ml apa, 100 ml vin si 2 catei de usturoi taiati rondele. Acoperim vasul si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru o ora si jumatate.
3. Cand carnea este gata dam capacul la o parte si mai lasam friptura 10 – 15 minute sa se rumeneasca putin. Aceasta friptura o puteti servi alaturi de o salata de varza alba, orez cu legume sau mancare de mazare.
Pofta buna!