Dulciuri, Retete noi

Piscoturi cu crema de mascarpone

Prajitura din piscoturi cu crema de mascarpone este delicioasa si aromata. Este o reteta fara coacere si se prepara foarte repede si usor. Puteti incerca si prajitura tiramisu cu cafea si mascarpone, care este la fel de usor de preparat.

Ingrediente:

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g smantana pentru frisca neindulcita
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pentru insiropat piscoturile:

  • 1 esenta de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura de zahar pudra

Pentru decor:

  • 3 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba



Mod de preparare – Piscoturi cu crema de mascarpone:

1. Punem intr-un bol smantana pentru frisca, mascarponele, zaharul vanilat si zaharul pudra.

2. Le mixam cateva minute pana cand obtinem o crema. Punem crema intr-un pos pentru a putea umple piscoturile.

3. Amestecam laptele cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Insiropam toate piscoturile, dar foarte rapid pentru a nu se inmuia foarte mult.

4. Punem crema de mascarpone pe toata lungimea piscoturilor si acoperim cu perechile lor, apoi le dam prin nuca de cocos.

5. Ciocolata o topim la bain-marie si decoram cum dorim piscoturile. Le dam la frigider pentru cateva ore (3-4 ore).

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *