Prajitura din piscoturi cu crema de mascarpone este delicioasa si aromata. Este o reteta fara coacere si se prepara foarte repede si usor. Puteti incerca si prajitura tiramisu cu cafea si mascarpone, care este la fel de usor de preparat.
Ingrediente:
- 30 de piscoturi
Pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 200 g smantana pentru frisca neindulcita
- 2 linguri zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
Pentru insiropat piscoturile:
- 1 esenta de vanilie
- 250 ml lapte
- 1 lingura de zahar pudra
Pentru decor:
- 3 linguri fulgi de nuca de cocos
- 50 g ciocolata neagra
- 50 g ciocolata alba
Mod de preparare – Piscoturi cu crema de mascarpone:
1. Punem intr-un bol smantana pentru frisca, mascarponele, zaharul vanilat si zaharul pudra.
2. Le mixam cateva minute pana cand obtinem o crema. Punem crema intr-un pos pentru a putea umple piscoturile.
3. Amestecam laptele cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Insiropam toate piscoturile, dar foarte rapid pentru a nu se inmuia foarte mult.
4. Punem crema de mascarpone pe toata lungimea piscoturilor si acoperim cu perechile lor, apoi le dam prin nuca de cocos.
5. Ciocolata o topim la bain-marie si decoram cum dorim piscoturile. Le dam la frigider pentru cateva ore (3-4 ore).
Pofta buna!