Supa crema de legume este o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa. Este o supa pasata din legume, cremoasa si aromata. Se face foarte usor si repede.
Ingrediente:
Pentru supa:
- 1/4 telina
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 1 ardei rosu capia
- 1 cartof
- 2 cepe
- sare
- piper
- patrunjel verde
Pentru crutoane:
- 2 felii de paine
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare – Supa crema de legume:
1. Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucati potrivite. Adaugam apa cat sa le acopere si un praf de sare.
2. Le lasam sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt bine fierte. Scoatem legumele fierte din supa si le punem intr-o oala.
3. Mixam legumele cu un blender vertical.
4. Peste compozitia obtinuta adaugam cate un polonic din supa pana obtinem consistenta dorita. Potrivim supa cu sare si piper.
5. Pentru crutoane, taiem feliile de paine in cubulete si le prajim intr-o tigaie in ulei de masline. Servim supa fierbinte cu crutoane si patrunjel verde tocat marunt. Pentru felul doi va recomand sa incercati pulpele de pui cu cartofi la cuptor.
Pofta buna!