Aperitive/Garnituri, Retete cu legume, Retete noi

Cartofi gratinati cu cascaval la cuptor

Cartofi gratinati cu cascaval la cuptor – un preparat usor si delicios. Este o reteta simpla, ieftina si satioasa. Acesti cartofi gratinati sunt perfecti pentru o cina rapida si gustoasa. Ii putem servi simpli sau ca garnitura la o friptura.

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 375 g smantana cu 24 % grasime
  • cascaval afumat 330 g
  • sare
  • 50 g unt



Mod de preparare – Cartofi gratinati cu cascaval la cuptor:

1. Fierbem cartofii in coaja cu putina sare.

2. Cand sunt fierti ii curatam de coaja si ii taiem in felii.

3. Intr-un bol punem smantana si cascavalul ras dat pe razatoarea mica si le amestecam bine cu putina sare (mai pastram putin cascaval pentru a presara pe deasupra).

4. Ungem cratita cu unt, punem cate un strat de cartofi peste care turnam din compozitia de smantana, apoi repetam stratul.

5. Peste ultimul strat de compozitie mai adaugam putin cascavalul ras.

6. Dam cratita la cuptor pentru 20-25 de minute pana se rumeneste frumos cascavalul. Servim cartofii alaturi de o friptura sau o salata de varza.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *