Retete cu carne, Retete noi

Ostropel de pui cu piure de cartofi

Ingrediente:

Pentru ostopelul de pui:

  • carne de pui (pulpe superioare, copanele, aripioare), eu am avut 4 pulpe superioare cu spate
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de bulion
  • 1 capatana de usturoi
  • o ceapa
  • 1 cana de apa
  • piper
  • sare
  • marar

Pentru piureul de cartofi:

  • 4 cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare

Mod de preparare:

1. Prima data curatam si spalam bine cartofii, apoi ii taiem cuburi mici si ii punem la fiert in apa cu sare.

2. Pana fierb cartofii ne ocupam de ostropel. Carnea de pui o curatam si o spalam, apoi o portionam, ii dam sare si o punem la prajit in 3 linguri de ulei.

3. Carnea o prajim bine pe toate partile iar cand este gata o scoatem pe o farfurie.

4. In uleiul incins cu gust de carne punem ceapa si usturoiul tocate marunt.

5. Dupa ce am calit ceapa si usturoiul 2-3 minute adaugam bulionul, cana de apa si condimentam cu sare si piper.

6. Lasam sosul sa fiarba 10 minute dupa care adaugam carnea prajita si mai lasam sa fiarba inca 5 minute apoi oprim focul.

7. Cat timp ne-am ocupat de ostropel cartofii au fiert si ne ocupam de ei. Scurgem cartofii de zeama si ii mixam bine cu mixerul adaugand dupa gust unt si lapte.

8. Servim ostropelul alaturi de piure.

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *