Ingrediente:
- 9 oua fiert (eu le-am folosit pe cele vopsite de la Paste)
- 3 lingurite de mustar
- 3 lingurite de pateu de porc/pui
- o lingurita de unt
- sare
- piper
- marar pentru decor
Mod de preparare:
1. Punem ouale la fiert intr-o oala mica, in apa rece cat sa le acopere. Din momentul in care apa a inceput sa dea in clocot, le lasam sa fiarba 8 minute, pentru a avea un galbenus tare.
2. Scoatem ouale din apa clocotita, le punem intr-un castron si turnam apa rece peste ele. Le lasam sa se raceasca bine apoi le decojim cu grija, sa nu se rupa albusul.
3. Taiem ouale fierte pe jumatate, apoi le scobim de galbenusuri.
4. Galbenusurile le punem intr-un castron.
5. Pasam galbenusurile foarte fin cu o furculita, adaugam peste pateul, untul, mustarul si sarea si omogenizam bine.
6. Cu aceasta compozitie umplem un pos la care atasam un dui larg, cu deschizatura stelata, si turnam cu ajutorul acestuia umplutura in albusurile scobite de galbenus.
7. Presaram cu piper proaspat rasnit si decoram cu marar verde.
Pofta buna!