Dulciuri, Retete noi

Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente:

Pentru coji (24-26 buc):

  • 200 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 7 oua
  • 300 g faina

Pentru crema:

  • 2 plicuri  budinca de vanilie (care se prepara conform instructiunilor dupa ambalaj)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri de zahar
  • 1 litru de lapte

Pentru glazura:

  • 100 ml lapte
  • 300 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

 Pentru coji:

1. Punem intr-un vas, pe foc, apa impreuna cu uleiul si sarea.

2. Lasam sa dea in  clocot, oprim focul si turnam toata faina dintr-o data, amestecand energic cu un tel para pana se omogenizeaza bine.

3. Lasam la racit si cand mai e putin calduta compozitia incepem sa adaugam ouale, unul cate unul, batandu-le cu mixerul pana se incorporeaza.

4. Apoi luam din aceasta compozitie si punem intr-un pos cu dui mare.

5. Facem betisoare cu dimensiuni de aproximativ 8/1.5 cm, punandu-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.

6. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la foc iute (220 grade) pentru 15 minute, iar cand bastonasele au crescut si  sunt usor rumenite  scadem putin temperatura (180 grade) si lasam sa se coaca. Le scoatem din cuptor atunci cand sunt grasunele si frumos rumenite.

  Pentru crema:

1. Continutul a doua plicuri se amesteca cu 6 linguri de zahar, zahar vanilat si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte il punem la fiert.

2. Laptele fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat. Se pune din nou la foc mic cca. 2 minut amestecand usor pana la legarea compozitiei.

3. Taiem cojile de eclere pe mijloc, dar nu de tot, de-a lungul bastonasului. Umplem cojile cu crema de vanilie cu o lingurita sau cu ajutorul unui pos.

Pentru glazura:

1. Punem laptele si ciocolata rupta bucati mici intr-o cratita pe foc, insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luam de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecam continuu pana se topeste toata ciocolata. Punem glazura deasupra eclerelor cu ajutorul unei linguri.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *