Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 120 g faina
- 1 pliculet praf de copt
Pentru glazura de cacao:
- 250 g zahar
- 100 g unt sau margarina
- 3 linguri de cacao
- 5 linguri de lapte
- 1 fiola esenta de rom
Pentru tavalit:
- 120 g cocos
Mod de preparare:
1. Separam galbenusurile de albusuri si mixam galbenusurile si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin pufoase. Adaugam putin cate putin uleiul si il incorporam in crema de galbenusuri.
2. Batem spuma albusurile.
3. Adaugam peste galbenusurile.
4. Omogenizam cu grija compozitia, cu ajutorul unei spatule si miscari largi de jos in sus. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, amestecand dupa fiecare pas, astfel incat aluatul sa nu se lase. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam totul la cuptor, la 180 grade, pentru circa 25 min sau pana ce blatul este gatit.
5. Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca pentru a-l putea portiona in cubulete.
6. Dupa ce am taiat blatul in cuburi, ne putem apuca de glazura de cacao. Topim untul sau margarina taiata cubulete intr-o cratita cu fund dublu, apoi adaugam zaharul, pudra de cacao si laptele. Lasam totul la foc mic pana cand ingredientele sunt bine dizolvate. Cand compozitia incepe sa fiarba o lasam cateva minute amestecand continuu pana va incepe sa se ingroase glazura. Spre final, adaugam esenta de rom. Lasam un pic la racit glazura. Infigem, pe rand, o furculita in fiecare cub in parte, inmuiem bine in glazura pana se acopera uniform.
7. Apoi le tavalim prin nuca de cocos.
8. Procedam la fel pana la ultimul cubulet.
Pofta buna!