Ardei umpluti cu carne de porc – o reteta usoara, gustoasa si satioasa. Umplutura poate diferi in functie de gusturile fiecaruia, puteti folosi carne de curcan, de pui sau o puteti transforma intr-o reteta de post, in care orezul este ingredientul principal.
Ingrediente:
- 700 g carne tocata de porc
- 10 – 12 ardei
- 1/2 cana de orez
- 3 linguri bulion
- 3 rosii
- 2 cepe
- 1 morcov
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
Mod de preparare – Ardei umpluti cu carne de porc:
1. Curatam ceapa si morcovul, le dam pe razatoarea mica si le calim in uleiul bine incins. Cand ceapa si morcovul s-au inmuiat adaugam si carnea tocata.
2. O calim cateva minute (4-5 minute), pana isi schimba culoarea, apoi adaugam si orezul pe care l-am fiert inainte 5 minute, condimentam cu sare si piper dupa gust.
3. Spalam ardeii, le taiem capacelul si ii curatam de seminte.
4. Facem sosul din 3 rosii decojite si taiate bucati mici, bulion, 400 ml apa, sare si piper.
5. Intr-o oala asezam ardeii pe care i-am umplut cu compozitia de carne pregatita, dar lasam loc in parte de sus, cam un deget ca sa nu iasa umplutura afara cand se umfla orezul, apoi le punem capacele deasupra. Turnam sosul in oala incat sa acopere jumatate din ardei.
6. Ii lasam la fiert intai pe aragaz 30 de minute, apoi ii dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Se pot servi cu smantana.
Pofta buna!