Dulciuri, Retete noi

Rulada cu crema de mascarpone si portocale

Rulada cu crema de mascarpone si portocale este un desert rapid, usor, gustos si foarte fresh.

Ingrediente:

Pentru rulada:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet de zahar vanilat

Pentru crema:

  • 2 portocale
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra

Pentru decor:

  • 200 g ciocolata alba
  • nuca de cocos



Mod de preparare – Rulada cu crema de mascarpone si portocale:

1. Alegem galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma cu mixerul, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat.

2. Mixam albusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si se intareste spuma, apoi adaugam galbenusurile pe rand si mixam pana se incorporeaza.

3. Adaugam faina treptat cu praful de copt si mixam in continuare.

4. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins (aproximativ 20 de minute).

5. Scoatem tava din cuptor dupa ce verificam blatul ca este copt si il rasturnam pe un prosop umed.

6. Rulam blatul in prosop si il lasam cateva minute pana facem crema.

7. Intr-un bol adaugam crema de mascarpone si zaharul pudra.

8. Batem cu mixerul mascarponele pana devine cremos.

9. Intr-un alt vas batem frisca spuma, apoi adaugam treptat din crema de mascarpone in timp ce mixam continuu.

10. Desfacem rulada si adaugam crema. O intindem bine si din loc in loc adaugam bucati mici de portocale alese de cojita (portocalele le-am sters bine de suc cu un prosop de hartie).

11. Rulam bine rulada, cat de strans putem. Ciocolata alba o topim la bain marie si o turnam peste rulada apoi presaram cu nuca de cocos.

12. Dam rulada la frigider pentru cateva ore inainte de servire. Va recomand sa incercati si prajitura cu frisca si caise, care este la fel de racoritoare.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *