Cartofi zdrobiti la cuptor, cu branza – sunt deliciosi, au o textura senzationala, cu exterior crocant si miez moale si pufos.
Ingrediente:
- 15 cartofi mici cat de cat egali
- 6 – 7 catei de usturoi
- branza telemea
- cateva fire de patrunjel verde
- sare
- ulei de masline
Mod de preparare – Cartofi zdrobiti la cuptor, cu branza
1. Spalam foarte bine cartofii cu un burete de vase. Punem la fiert cartofii in coaja intr-o oala cu apa si sare.
2. Testam cartofii sa vedem daca sunt fierti si apoi ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam putin sa se raceasca.
3. Tapetam o tava cu hartie de copt, o ungem cu ulei de masline si punem cate o bucatica de usturoi pisat, peste care punem cartofii si cu ajutorul unei prese pentru piure ii zdrobim. Ii ungem cu putin ulei de masline si ii presaram cu sare.
4. Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 20-25 de minute la 220 grade C.
5. Scoatem cartofii cand sunt aproape gata si ii presaram pe deasupra cu branza rasa si ii mai dam pentru 5 – 7 minute la cuptor.
6. Scoatem cartofii si ii presaram cu patrunjel verde tocat marunt. Ii servim ca atare cu sos de smantana si usturoi sau alaturi de o friptura.
Pofta buna!