Clafoutis cu prune – este un preparat de origine franceza, ce se prepara de obicei cu cirese, dar care poate fi facuta cu orice fel de fructe: prune, caise, piersici, zmeura, etc. Este o prajitura rapida, aromata si racoritoare, un fel de tarta cu un aluat asemanator cu cel de clatite. Se poate servi cu o cupa de inghetata.
Ingrediente:
- 400 – 500 g de prune
- 3 oua
- 150 g lapte
- 100 g zahar
- 100 g faina
- putin unt pentru uns tava
- 1 plic zahar vanilat
- zahar pudra
Mod de preparare – Clafoutis cu prune
1. Ungem cu unt o tava mai adanca.
2. Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii. Le aranjam in tava unsa cu unt si presaram 2 – 3 linguri de zahar peste ele.
3. Intr-un bol adaugam zaharul, ouale si zaharul vanilat, le amestecam foarte bine.
4. Apoi adaugam laptele si faina. Le amestecam cu un tel sa nu ramana cocoloase.
5. Turnam compozitia usor peste prunele din tava.
6. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 35 – 40 de minute.
7. Scoatem tava cand prajitura este frumos rumenita si o lasam sa se raceasca putin.
8. Apoi o presaram cu zahar pudra si o servim calduta alaturi de o cupa de inghetata.
Pofta buna!