Ciorba radauteana – este una dintre cele mai apreciate preparate, este ciorba traditionala pentu intreaga Bucovina. Acest fel de mancare se prepara usor si este extrem de savuroasa si consistenta.
Ingrediente:
- 1/2 de pui
- 1 telina
- 2 cepe
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 1 ardei rosu
- 2 foi de dafin
- patrunjel verde
- sare
- 2 – 3 linguri de zeama de lamaie sau otet
- 4 catei de usturoi
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana grasa
Mod de preparare – Ciorba radauteana:
1. Am portionat bucatile de pui (eu am avut 2 pulpe intregi si 2 tacamuri) si le-am fiert intr-o oala cu putina apa cat sa iasa spuma din ele.
2. Am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat in doua. Intr-o oala am pus la fiert 2.5 litri de apa si am adaugat legumele, foile de dafin (foile de dafin le-am scos dupa 10 minute), puiul spalat bine de spuma si putina sare.
3. Lasam legumele si puiul la fiert aproximativ 40 – 45 de minute (pana se desprinde carnea de pe os). Oprim focul, scoatem toate legumele si bucatile de pui din oala. Morcovii ii taiem in rondele iar carne de pui o desprindem de pe os si le taiem in bucati potrivite.
4. Intr-un bol adaugam smantana si cele 2 galbenusuri si le omogenizam bine.
5. Adaugam cate un polonic din supa peste amestecul de smantana pana umplem bolul si ajunge la temperatura supei din oala.
6. Turnam compozitia de smantana in supa, adaugam si morcovii cu bucatile de pui si usturoiul pisat (in acest timp supa nu mai fierbe).
7. Adaugam zeama de lamaie si presaram cu patrunjel verde tocat marunt.
8. Se serveste fierbinte.
Pofta buna!