Paste, Retete noi

Penne siciliene Al Forno

Penne siciliene al forno – este un preparat italienesc, foarte simplu si rapid de preparat. Aceasta reteta este foarte gustoasa si aromata, pe care o poti savura alaturi de familie sau prieteni.

Ingrediente:

  • 400 g paste penne Barilla
  • 1/2 piept de pui
  • 7 – 8 ciuperci
  • 200 g bacon
  • 400 ml sos de rosii pasate
  • 200 ml smantana lichida
  • 250 g mozzarella
  • 50 – 100 g parmezan dupa gust
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi



Mod de preparare – Penne siciliene al forno:

1. Pentru inceput punem pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor dupa pachet. Cat timp fierb pastele ne ocupam de sos. Curatam ceapa si usturoiul. Taiem ceapa foarte marunt si usturoiul il pisat. Le punem la calit intr-o tigaie mai adanca cu ulei.

2. Taiem pieptul de pui in fasii mai mici cat de cat egale si il punem la calit peste ceapa deja calita.

3. Cand piept de pui devine alb adaugam si baconul taiat in felii subtiri si le calim impreuna aproximativ 3 – 4 minute.

4. Apoi adaugam ciupercile curatate si taiate in felii subtiri. Condimentam cu sare, piper, oregano si busuioc.

5. Calim totul impreuna pana cand se evapora apa lasata de ciuperci, apoi adaugam sosul de rosii si 100 ml apa si le lasam sa fiarba 3 – 4 minute.

6. Punem smantana lichida si mai fierbem un minut.

7. Adaugam pastele bine scurse de apa si le mai fierbem un minut impreuna cu sosul apoi oprim focul.

8. Puteti punem compozitia intr-un vas de yena sau in vase termorezistente. Eu am turnat compozitia de paste cu sos in 4 vase micute. Am acoperit totul cu mozzarella rasa si bucati de parmezan.

9. Dam vasele la cuptorul preincalzit pentru 10 minute la 180 de grade C sau pana cand mozzarella topita prinde o culoare aurie.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *