Retete cu carne, Retete populare

Mancare de praz cu masline si muschiulet de porc

Mancare de praz cu masline si muschiulet de porc – o reteta delicioasa, aromata, usoara si cu putine ingrediente. Puteti inlocui carnea de porc cu cea de pui, curcan, vita sau cu limba de porc. Prazul cu masline este foarte gustos si fara carne fiind o optiune pentru zilele de post.

Ingrediente:

  • 1 muschiulet de porc
  • 2 fire de praz
  • o ceapa
  • 200 g masline kalamata
  • 2 linguri bulion
  • 2 foi de dafin
  • ulei
  • zeama de la o lamaie
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru



Mod de preparare – Mancare de praz cu masline si muschiulet de porc:

1. Curatam carnea de pielite, o spalam si o taiem cubulete cam cat o nuca.

2. Prazul il curatam de mustati si frunze, il spalam bine si apoi il taiem rondele de circa 1 cm.

3. Ceapa o curatam, o spala si o tocam marunt.

4. Punem uleiul la incins intr-o tigaie si rumenim usor carnita, apoi adaugam ceapa si prazul.

5. Saram foarte putin, adaugam foile de dafin, piperul, cimbrul si 250 ml apa. Le lasam sa fiarba pana scade putin sosul si carnea este patrunsa. Apoi adaugam maslinele si cele 2 linguri de bulion cu 150 ml apa. Le mai lasam sa fiarba circa 15 min si la final adaugam zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *