O reteta foarte simpla si rapida.
Ingrediente:
- un file de somon (500 g aproximativ)
- o lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Somonul:
1. Spalam bine somonul si il taiem in patru bucati.
2. Se sareaza si pipereaza pe ambele parti.
3. Punem somonul in tigaie fara ulei cu pielea in jos.
4. Se lasa 5 minute pana vedem pe margine ca 2/3 din file si-a schimbat culoarea.
5. Il intoarcem si pe cealalta parte si il mai lasam 4 minute.
6. Se intoarce iar cu pielea in jos si stoarcem o lamaie mica peste peste si il scoatem din tigaie.
Sosul:
- Un pahar de iaurt gras 130 g
- 4 catei de usturoi
- patrunjel
- sare
1. Se pune iaurtul intr-un bol mic, adaugam usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt si sarea.
Servim somonul cu sosul de usturoi.
Pofta buna!