Retete cu carne, Retete noi

Musaca de cartofi cu carne de porc

Ingrediente:

  • 700 g carne tocata de porc
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri ulei
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare:

1. Spalam bine cartofii si ii fierbem, cu tot cu coaja, in apa cu sare.

2. Cat timp fierb cartofi ne ocupam de sosul cu carne. Calim ceapa si morcovul in 2 linguri de ulei.

3. Adaugam carnea tocata si o calim pana scade zeama lasata de carne.

4. Apoi adaugam si apa, pasta de tomate, sarea, cimbrul si piperul.

5.Lasam sa mai fiarba cateva minute pana mai scade sosul.

6. Dupa ce s-au fiert cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Ungem o tava de yena cu putin ulei si punem un strat de felii de cartofi.

7. Adaugam sosul cu carnea.

8. Si acum acoperim cu un alt strat de felii de cartofi si ungem cu un ou batut bine.

9. Introducem musacaua la cuptor pentru 25-30 minute.

10. Servim cu smantana deasupra.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *