Ingrediente:
- 700 g carne de porc tocata
- 200 g costita afumata
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita boia
- piper
- 1/2 lingurita cimbru
- sare
- 2 linguri bulion
- 60 g orez
- o varza noua
- o varza murata pentru foi
- crengute de cimbru uscat
- 2 cani de zeama de varza
Mod de preparare:
1. Pentru inceput curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in ulei pana se inmoaie ceapa.
2. Carnea tocata o punem intr-un bol si adaugam piperul, cimbrul, sarea, 1/2 lingurita de boia si ceapa calita.
2. Amestecam totul bine si adaugam si orezul fiert pe jumatate.
3. Asezam o foaie de varza murata pe un tocator si punem o lingura de tocatura.
4. Rulam sarmaua si apoi ii indesam capetele sau le impachetam ca in poza (depinde de preferinte).
5. Pe fundul oalei asezam frunze de varza noua si cateva crengute de cimbru.
6. Asezam sarmalele in straturi iar printre ele am stecurat bucati de costita afumata si in centrul oalei am pus bulionul si 1/2 de lingurita de boia.
7. Am mai presarat un strat de costita afumata.
8. Adaugam si varza noua tocata marunt, zeama de varza si completam cu apa pentru fierbere insa sa nu fie acoperite de tot.
9. Bagam oala la cuptor (aproximativ 2-3 ore) si din ora in ora verificam nivelul de lichid din oala si mai completam de cate ori este nevoie (eu am completat de 2 ori). Scoatem oala cu sarmale dupa ce varza de deasupra este rumenita si sosul a scazut.
10. Servim cu smantana, ardei uite si mamaliguta.
Pofta buna!